Jerry Owen

Cronos (Saturni, në mitologjinë romake) është perëndia greke e bujqësisë dhe misrit. Ajo simbolizon frikën, shkatërrimin, vdekjen, dëshirën e pangopur dhe urinë që gllabëron jetën. Djali i Uranit (qiellit) dhe Gaias (tokës), ai konsiderohet më i riu i gjeneratës së parë të titanëve dhe simboli i tij u bë drapëri ose kosa e Saturnit.

Duke rrëzuar të atin nga froni, duke e goditur me kosë dhe duke i prerë testikujt, Kronos bëhet Mbreti i Qiellit dhe mbretërimi i tij (brezi i dytë hyjnor) u bë i njohur si "Epoka e Artë".

Shiko gjithashtu: Elefanti: kuptimi shpirtëror dhe simbolika

Ai u martua me Rhea (njëlloj si Ops, në mitologjinë romake), motrën e tij dhe perëndeshën Nënë, dhe me të pati 6 fëmijë, përkatësisht: Herën, perëndeshë e martesës dhe e grave; Demetra, perëndeshë e të korrave dhe stinëve; Hestia, perëndeshë e shtëpisë dhe e familjes; Hades, zot i të vdekurve dhe i botës së krimit; Poseidoni, perëndia e detit dhe tërmeteve; Zeusi, perëndia i qiellit, rrufeve dhe bubullimave.

Shiko gjithashtu: Unaza

I frikësuar se një nga djemtë e tij do ta rrëzonte nga froni, siç bëri me babanë e tyre kur ata lindën, Cronos gllabëron pasardhësit e tij, megjithatë, Rhea arrin ta mashtrojë atë. dhe fsheh një nga djemtë e tij në një shpellë në Kretë, Zeusin. Në këtë mënyrë, ajo i ofron burrit të saj një gur të mbështjellë me një leckë, të cilin ai e gëlltit pa vënë re ndryshimin.

Kështu Zeusi në një moment i ofron një drogë babait të tij, i cili vjell të gjitha të gllabëruarat. vëllezër, dhe përfundon duke e lidhur me zinxhirë dhe duke e gjymtuar. Me këtë, Zeusi nis moshën e brezit të dytë.të perëndive greke krahas Herës, Demetrës, Hestias, Hadesit dhe Poseidonit.
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.