Jerry Owen

Tabela e përmbajtjes

Kuarci është guri më i fuqishëm në planet. Përfaqëson ekuilibrin dhe përsosmërinë për shkak të vetive dhe kapacitetit terapeutik. Besohet se kuarci është një mekanizëm për shërimin dhe thithjen e energjive negative, si dhe përdoret për të balancuar emocionet dhe vetë sistemin imunitar, madje konsiderohet si guri kryesor i shërimit.

Në këtë mënyrë, ai numëron se dihet se Gjoni Dee - këshilltari i njohur dhe i ditur i mbretëreshës Elizabeth I që iu përkushtua alkimisë - kishte një top të bërë nga kuarci i tymosur.

Shiko gjithashtu: Zbuloni kuptimin e tatuazheve më të zakonshme me këna (me imazhe për t'ju frymëzuar)

Në ritualet e fillimit, kuarci përfaqëson elementin qiellor ose të përsosur, hyjnor. Në Australi, për shembull, në këtë lloj rituali, kuarci i shkrirë konsiderohet ujë i shenjtë.

Rozë dhe jeshile

Përdorimi i gurëve dhe mineraleve aktualisht bëhet në harmoni me ngjyrat dhe ato simbolika. Kështu, kuarci i trëndafilit përdoret si një hajmali e aftë për të tërhequr dashurinë, si dhe për të shëruar gjithçka që lidhet me atë ndjenjë, kështu që fizikisht do të përdoret në sëmundjet e zemrës, ndërsa në fushën sentimentale, do të lehtësonte problemet që lidhen me dashurinë. Problemet.

Sa i përket kuarcit të gjelbër, ngjyrës së njohur të shpresës, përdorimi i tij është i shpeshtë në problemet patologjike me besimin se ai do të kishte aftësinë për të lehtësuar çdo lloj sëmundjeje.

Lexogjithashtu:

Shiko gjithashtu: simboli i akrepit
  • Diamant
  • Ametist
  • Oniks
  • Kuptimi i gurëveJerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.