Maneki Neko, macja me fat japoneze

Maneki Neko, macja me fat japoneze
Jerry Owen

Maneki Neko, që do të thotë "macja me shenjë", është macja me fat japoneze.

Disa e quajnë atë si një mace kineze, por origjina e saj është japoneze. Një drejtshkrim tjetër i përdorur është Manekineko, të gjitha bashkë, por është i gabuar. Nganjëherë quhet edhe macja e fatit.

Macja me fat është një figurë qeramike e zakonshme në mesin e japonezëve, të cilët besojnë se ajo sjell fat. Prandaj, mund të gjendet në hyrje të dyqaneve, restoranteve dhe bizneseve në përgjithësi. Është gjithashtu e zakonshme t'i shohësh në sportele, pranë kasave.

Legjenda e origjinës së Maneki Nekos

Ka disa legjenda që shpjegojnë origjinën e tij.

Më popullorja thotë se një ditë një samurai kaloi pranë një maceje që dukej se i tundte me dorë. Duke menduar se vala ishte një shenjë, samurai shkoi te kafsha, gjë që e bëri luftëtarin të shpëtonte nga një kurth që i ishte përgatitur.

Që atëherë e tutje macet filluan të konsideroheshin shpirtra me fat. edhe pse, çuditërisht, në kulturën japoneze, besohet se vetë macja sjell shenja të këqija.

Duke pasur parasysh rëndësinë e saj, kotelja ka një ditë kushtuar asaj. Më 29 shtator festohet dita e Maneki Nekos, i ashtuquajturi Maneki Neko no Hi. Atë ditë, të rriturit dhe fëmijët dalin në rrugë me fytyrat e lyera me macen fatlume. Madje për të ka edhe një muze, ku ka ekzemplarë të panumërt të kësaj koteleje, e cila ështëkonsiderohet si një bukuri fati.

Ajo portretizohet si një mace e bardhë që i ngjan Bobtail, një race macesh vendase në Japoni, dhe e ka putrën e saj të ngritur në një pozicion me shenjë.

Shiko gjithashtu: Kuptimi dhe simbolika e pemës së Krishtlindjes (pisha e Krishtlindjes)

Shumica ata mbajnë një jakë të kuqe me një zile të varur.

Kuptimi i Manekit Neko të artë

Pavarësisht se fillimisht ishte i bardhë, me kalimin e kohës, macja japoneze filloi për t'u komercializuar në ngjyrat më të ndryshme, secilës prej të cilave i atribuohet një kuptim i ndryshëm.

Shiko gjithashtu: Baphomet

Ndër më të zakonshmet është ngjyra e artë, objektivi i së cilës është t'i sjellë pasuri bartësit tuaj.

Putra me shenjë mund të ketë gjithashtu kuptime të ndryshme. Thuhet se nëse putra e djathtë, përveç fatit, tërheq paratë , ndërsa putra e majtë tërheq klientët .

Mëso më shumë Simbolet japoneze ose objekte të tjera për të tërhequr të mirën fat në Amulet.
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.