Jerry Owen

Satani, ose shejtani, simbolizon ferrin në krahasim me parajsën, është një përfaqësim i së keqes, errësirës, ​​të panjohurës, vdekjes dhe fatit të keq. Satani simbolizon të keqen dhe tundimin e pastër, ai është mjeshtër i mashtrimit.

Simbolologjitë e Satanait

Në mitologjinë dhe fenë e kulturave dhe qytetërimeve të ndryshme, qofshin ato të lashta apo bashkëkohore, satanai apo shejtani , referojuni Djallit ose Demonëve. Këto figura përfitojnë nga frika dhe dobësitë tona më të këqija për të na bërë të biem në tundim.

Shiko gjithashtu: Babagjyshi

Sipas Biblës, Satanai është rivali më i madh i Perëndisë. Ashtu si engjëlli Lucifer, ai u dëbua nga Parajsa për shkak të sfidës së fuqisë së Perëndisë.

Shiko gjithashtu: Thoth

Satani ndryshon formën për të mashtruar njerëzit dhe në disa interpretime biblike ai do të kishte qenë ai që do të pretendonte të ishte gjarpri që tundoi Adamin dhe Evën, duke i bërë ata të shijonin frutin e ndaluar në Kopshtin e Parajsës.

Shumë nga imazhet që përfaqësojnë Satanin sot kanë origjinën në kohët mesjetare, duke përfshirë disa simbole që lidhen me Satanizmin.

Satanizmi

Satanizmi është adhurimi i Satanit. Kisha e Satanait nuk predikon apo simbolizon të keqen, por refuzon fenë e organizuar siç qëndron në krishterim.

Në kultet e Satanait, kryhen masa të zeza në të cilat përdoret shumë simbolika e krishterë, si kryqi. Disa kulte satanike mund të kenë aspekte sakrifikuese ose seksuale, duke simbolizuar dominimin e natyrës sonë.trupore.

Lexo gjithashtu:

  • Lucifer
  • DemonJerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.