Babagjyshi

Babagjyshi
Jerry Owen

Shiko gjithashtu: Ari

Santa Claus është një nga simbolet kryesore të Krishtlindjeve në Perëndim.

Sipas disa studiuesve, legjenda e Santa Claus u krijua nga historia e peshkopit Nikolla turk, 280 pas Krishtit. Legjenda thotë se Nikolla linte çanta me monedha për të varfërit në ditën e Krishtlindjes.

Peshkopi Nikolla u lumtua nga Kisha Katolike dhe u bë i njohur si São Nicolau.

Lidhja më e ngushtë Lidhja e fortë midis Shën Nikolla dhe Krishtlindjet u zhvilluan në Gjermani, por u përhapën në të gjithë botën nga Shtetet e Bashkuara. Atje São Nicolau quhet Santa Claus.

Babagjyshi përfaqësohet nga një burrë i moshuar, me pamje shpirtmirë, i shëndoshë, me mjekër të gjatë dhe që ka veshur një veshje të kuqe me detaje të bardha.

Ky përfaqësim u shfaq në 1886. Para kësaj, Santa Claus përfaqësohej me kostume jeshile të errët dhe kafe.

Përfaqësimi më aktual i Santa Claus u popullarizua për shkak të një fushate reklamuese nga marka shumëkombëshe Coca-Cola .

Dita e Shën Nikollës festohet më 6 dhjetor, datë në të cilën zakonisht vendosen dekorimet e Krishtlindjeve.

Babagjyshi ka një imazh magjepsës dhe të dashur për fëmijët. Është për të që fëmijët i bëjnë dëshirat e tyre dhe është prej tij që ata marrin dhuratat e tyre në natën e Krishtlindjeve.

Legjenda thotë se Santa Claus dhe gruaja e tij, Mama Claus, jetojnë në Polin e Veriut dhe jetojnë të rrethuar nga kukudhët dhe renërenë fluturues.

Në natën e 24 dhjetorit, besohet se Santa Claus udhëton me sajën e tij të tërhequr nga renë fluturues. Gjatë këtij udhëtimi ai shpërndan dhurata për fëmijët që u sollën mirë gjatë vitit.

Zbuloni më shumë Simbolet e Krishtlindjeve.

Shiko gjithashtu: Simbolet e magjisëJerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.