Jerry Owen

Shega konsiderohet si një infruktesencë, një simbol i pjellorisë dhe pjellorisë pasi ka një sasi të madhe farash.

Fillimisht nga Persia ose nga Irani konsiderohet si një relike e shenjtë e natyrës. Ky frut është përdorur që nga lashtësia dhe simbolizon dashurinë, jetën, bashkimin, pasionin, të shenjtën, lindjen, vdekjen dhe pavdekësinë.

Simbolologjitë dhe kuptimet e shegës

Emblema diellore që përfaqëson, sipas ngjyra dhe forma e saj, fertiliteti (barku i nënës) dhe gjaku jetësor.

Në Romën e lashtë, të rinjtë e porsamartuar mbanin kurora me degë shege.

Në Romën e lashtë Në Azi, shega lidhet me Organet gjenitale femërore, vulva, dhe për këtë arsye, është simboli i dëshirës dhe seksualitetit femëror.

Në Indi, gratë shpesh pinin lëng shege për të siguruar pjellorinë dhe për të luftuar sterilitetin.

7>Judaizmi

Vini re se shega ka 613 kokrra, ashtu si 613 urdhërimet ose fjalët e urta çifute të quajtura " Mitzvots ", të pranishme në librin e shenjtë, Tevratin.

Kështu, në traditën hebraike, në festën e quajtur “ Rosh Hashanah ”, dita në të cilën fillon viti hebre, është e zakonshme konsumimi i shegës, simbol i ripërtëritjes, pjellorisë dhe prosperitet.

Njihuni me simbolet hebraike.

Shiko gjithashtu: simbol i mbinjeriut

Krishterimi

Në krishterim, shega simbolizon përsosmërinë hyjnore, dashurinë e krishterë dhe virgjërinë e Marisë, nënës sëJezusi.

Fruti hyjnor, në Bibël, shegët shfaqen në disa pasazhe dhe u gdhendën në tempullin e Solomonit, në Jeruzalem. Në traditën katolike, shega konsumohet në Epifaninë, më 6 janar.

Masoneria

Në Frimasonerinë, shega përfaqëson një emblemë që simbolizon bashkimin e masonëve, që gjendet në hyrje të tempujve masonë. Farat e frutave nënkuptojnë solidaritet, përulësi dhe prosperitet.

Mitologjia Greke

Në mitologjinë greke, shega lidhej me disa perëndesha, si perëndeshën Hera, perëndeshë e grave, e martesës. dhe lindja dhe Afërdita, perëndeshë e bukurisë, dashurisë dhe seksualitetit. Në këtë kontekst, fruti simbolizonte përtëritjen.

Përveç kësaj, Shega lidhej me perëndeshën Persefonë, perëndeshë e bujqësisë, natyrës, pjellorisë, stinëve, luleve, frutave dhe barishteve.

Pas duke u rrëmbyer nga xhaxhai i saj Hades, perëndia i botës së krimit, ajo refuzon çdo ushqim ndërsa është në mbretërinë e të vdekurve. Kjo sepse ligji i ferrit e pranonte agjërimin dhe kushdo që i dorëzohej urisë nuk do të kthehej në botën e të pavdekshmëve.

Megjithatë, pasi mësoi për lirimin e tij, përfundon duke ngrënë tre kokrra shege, të lidhura në këtë rast. me mëkat. Ky fakt ishte thelbësor për të garantuar kthimin e saj në ferr dhe të dashurin e saj, për tre muaj çdo vit, që simbolizojnë stinën e dimrit.

Vini re se zbritja e saj në botën e krimit kanjë lidhje me aspektin transformues të femrës. Prandaj, opsioni i Persefonit simbolizon njohjen se ajo nuk është më e njëjta vajzë e ruajtur me xhelozi nga nëna e saj deri atëherë.

Shiko gjithashtu: Kurorë

Etimology of the Word

Nga anglishtja, termi “ pomegranate ”, rrjedh nga latinishtja, e përbërë nga dy terma: “ pomum ” që do të thotë mollë dhe “ granatus ”, me fara.

Nga hebraishtja, fjala “ rimon ” (shegë), do të thotë “këmbanë”. Në Romë, fruti quhej " mala granata " ose " mala romano ", që do të thoshte, përkatësisht, "frut kokërr" ose "frut romak". Nga spanjishtja, fjala " granada " do të thotë shegë.
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.