Jerry Owen

Shiko gjithashtu: kryq maltez

Kurora është simboli më i rëndësishëm i familjes mbretërore. Ndër të tjera, ai tregon fuqinë, autoritetin, udhëheqjen, legjitimitetin, pavdekësinë dhe përulësinë.

Është gjithashtu një simbol masonik dhe forma e tij rrethore tregon përsosmërinë.

Simbologjia e Kurorës

0>Simbolizmi i Kurorës bazohet në tre faktorë kryesorë: vendin në trupin ku është vendosur, formën e rrethit dhe materialin nga i cili është bërë.

Kuptimi simbolik i kurorës është shumë i ngjashëm me atë të bririt të kafshëve dhe i referohet idesë së ngritjes dhe ndriçimit. Si briri ashtu edhe kurora janë ngritur mbi kokë dhe dallohen nga fuqia dhe drita.

Më parë, kurorat ishin zbukuruar me thumba, më shumë të ngjashme me bririn, dhe mbanin gurë të çmuar që përfaqësonin rrezet e dritës.

Kështu, kur vendoset në kokë, kurora simbolizon epërsinë dhe rrit vlerat që lidhen me racionalitetin dhe fisnikërinë. Megjithatë, kurora simbolizon edhe përulësinë, sepse kur trupi përkulet, koka bie. Kështu, kurorëzimi shënon një ngjarje të veçantë, transcendentale.

Lexo edhe simbolikën e Kokës dhe Nimbusit.

Forma rrethore e tij simbolizon përsosmërinë dhe lidhjen me hyjnoren, sepse personi që merr kurorën bashkon atë që është poshtë dhe sipër saj, gjë që e bën atë një lidhje midis tokësores dhe qiellores, njerëzores dhe hyjnores.

Kurora është gjithashtu përfaqësimi i një premtimi të pavdekësisë, megjithatële të jetë nga kujtesa, si shpërblim për veprat prestigjioze në jetë.

Në Greqinë dhe Romën e lashtë, kurora ishte simbol i shenjtërimit dhe në një ritual flijimi kurorëzohej edhe i flijuari, edhe ai i flijimit. kjo për shkak se perënditë u larguan nga kushdo që u afrohej pa kurorë. Kështu, që i flijuari të pranohet nga perënditë, ai gjithashtu duhet të kurorëzohet dhe të ketë një jetë shembullore dhe fisnike.

Shiko gjithashtu: Mbajnë duart

Kuptimi i tatuazhit të kurorës

Tatuazhet e kurorës përdoren nga burrat dhe gratë nga femra dhe ndryshojnë në ngjyrë dhe madhësi. Kushdo që zgjedh një tatuazh të kurorës synon të shprehë me të idenë e lidershipit, fuqisë dhe autoritetit.

Kështu, dizajni i tij mund të jetë vetëm në të zezë, si dhe me ngjyra. Në këtë rast, dizajni zakonisht përbëhet nga bizhuteri.

Si rregull i përgjithshëm, tatuazhet më të mëdha bëhen në anën e pasme. Ato më delikate, dhe zakonisht të bëra në këmbë ose kyçe, zgjidhen nga femrat.

Ka nga ata që zgjedhin një tatuazh që lidhet me emrin e dikujt të veçantë, në përpjekje për të thënë që personi të kujt i dedikohet dizajni është dikush veçanërisht i veçantë për ju - të cilit i është destinuar titulli i mbretit ose mbretëreshës suaj.

Llojet e kurorave

Një kurorë mund të bëhet me materiale të ndryshme, dhe secila prej tyre mund t'i japë kurorës një kuptim të ndryshëm.

Në familjet mbretërore, kjo stoli ka karakteristika të ndryshme nësipas titujve dhe vendeve. Pra, ka dhjetëra kurora, të cilat, megjithatë, të gjitha tregojnë afirmimin e statusit të atij që e mban atë.

Në kulturën judeo-kristiane, në thelb ekziston kurora mbretërore, kurora priftërore. , të dyja të atribuuara nga Zoti, dhe kurora e dhënë si çmim nga mbreti për atletët fitimtarë, si një njohje e përpjekjes së tyre, duke qenë një shpërblim për një arritje ose merita të jashtëzakonshme.

Në Lindjen e Ulët të lashtë, vetëm perënditë dhe mbretërit mbanin kurora. Kurora simbolizonte sovranitetin, si dhe përqendrimin e forcave të jashtme dhe të brendshme.

Kurorat përdoren edhe në ritet e martesës, në martesat orientale si shenjtërim i virgjëreshave, simbolet kryesore të të cilave janë velloja, unaza dhe kurora.

Le të shohim disa lloje të kurora

Kurorë me lule - simbolizon përjetësinë.

Megjithëse sot përmendet veçanërisht në funerale, shumë vite më parë kurorat ishin të pranishme edhe në festimet në Greqinë e lashtë.

Në funeralet, përdorej në format të vogël për të kurorëzuar të ndjerin, për nder . Aktualisht ato janë të mëdha dhe të vendosura në piedestale.

Kurorë e Ardhjes - simbolizon përgatitjen e bërë nga të krishterët për ardhjen e Jezusit.

Në këtë kurorë me gjethe vendosen katër qirinj, të cilët ndizen një nga një, në katër festat e së dielës që i paraprijnë Krishtlindjes. Kuroraështë vendosur në kishë në një vend të dukshëm.

Kurora me gjemba - simbol i vuajtjes së Jezusit që sakrifikoi veten për faljen e mëkatet e njerëzimit.

Para se të dënohej me kryqëzim, Jezusi u kurorëzua me një kurorë prej gjembash nga ata që nuk besonin në deklaratën e Jezusit se ai e quajti veten mbreti i Judenjve. Si mbret ai duhet të kurorëzohej, por duke qenë se nuk besuan në fjalën e tij, duke u tallur me Jezusin, e kurorëzuan me gjemba.

Kurora e Keep Calm - është një simbol i familjes mbretërore britanike.

Shprehja e plotë " Keep Calm dhe Carry On " u shfaq në vitin 1939 si një nxitje për t'u përballur me gjermanët në Luftën e Dytë Botërore.

Ajo shoqërohet me kurorë, e cila është përfaqësimi i stoli të mbajtur nga Mbreti George VI, sundimtar i Britanisë së Madhe në atë kohë.

Kurorë dafine - simbol i fitores, i përdorur zakonisht nga atletët.

Ky simbol e ka origjinën nga mitologjia e nimfës Dafne me të cilën Apolloni ra në dashuri. Pasi refuzoi dashurinë e tij, ai filloi të ndiqte Dafne-n, e cila në ankth i kërkon të atit ndihmë për t'u fshehur nga Apolloni.

Babai i saj ia plotëson kërkesën duke e shndërruar në një pemë dafine. Apolloni, nga ana e tij, gjen një mënyrë për të qenë gjithmonë pranë dashurisë së tij të madhe duke filluar të mbajë një kurorë dafine që nga ai episod e tutje.

Të jesh një nga perënditë më të rëndësishmenga mitologjia, është një nga perënditë olimpike dhe mbrojtës i sportistëve. Për shkak të kësaj, kurora e dafinës filloi të përdoret nga fituesit e Lojërave Olimpike.

Kurora e Shtatë Dhimbjeve të Zojës - simbolizon, për katolikët, dhimbjet që Maria, si nëna e Jezusit, do të kishte vuajtur në tokë.

Kështu, besimtarët bëjnë një novena duke u lutur për dhimbjet e mëposhtme: Paraqitja e Jezusit në tempull dhe profecia e Simeonit, Ikja në Egjipt, Humbja e Jezusi fëmijë në tempull, Takimi me Jezusin në rrugën për në Kalvar, Maria në këmbët e kryqit të Jezusit, Maria merr trupin e pajetë të Jezusit në krahët e saj, Maria e depoziton Jezusin në varr.
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.