simbol i njeriut

simbol i njeriut
Jerry Owen

Njeriu përfaqësohet nga simboli i Marsit . Zoti Mars simbolizon forcën brutale, agresivitetin, dhunën, gjakun . Marsi është perëndia e luftës së përgjakshme për romakët, ndërsa për grekët perëndia e luftës është Aresi. Motra e Marsit - Minerva, është perëndeshë e luftës diplomatike.

Simboli, i cili përdoret në Biologji , i ngjan një mburoje dhe një shigjete, objekte të përdorura nga perëndia Mars. 4>

Nga ana tjetër, gruaja përfaqësohet nga simboli i Venusit - perëndeshë e dashurisë dhe bukurisë dhe i ngjan një pasqyre, duke përfaqësuar kështu këtë objekt në dorën e perëndeshës Venus, e cila kishte një marrëdhënie dashurie me Marsin, edhe pse ishte e martuar me Vulkanin.

Shih gjithashtu Simbolet Mashkullore.

Shiko gjithashtu: Kryqi i përkulur

Këto simbole përdoren gjithashtu në Astrologji për të përfaqësuar planetët Mars dhe Venus.

0>Astrologjikisht, Marsi është i lidhur me maskulinitetin, besimin, egon, energjinë, pasionin, agresionin, seksualitetin, forcën, ambicjen dhe konkurrencën.

Kështu, pavarësisht negativizmit të Marsit, ambicia dhe pushtimi shfaqen si shprehjet pozitive të tij .

Në simbolikën e jetës njerëzore, njeriu është lidhet me zjarrin dhe është fallik. Nga ana tjetër, gruaja është e lidhur me ujin dhe është pritëse. Bashkimi i të dyjave simbolizon krijimtarinë.

Mëso më shumë në Simbolet Mashkullore dhe Femërore.

Shiko gjithashtu: SfinksJerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.