Simbolet mashkullore dhe femërore

Simbolet mashkullore dhe femërore
Jerry Owen

Simboli mashkullor (shigjeta që tregon lart, drejt 45 gradë) është Simboli i Marsit, ndërsa simboli femëror (shigjeta që tregon poshtë, tregon 180 gradë) është Simboli i Venusit.

Simbol mashkullor: Simboli i Marsit

Simboli i Marsit përfaqëson një mburojë dhe një shigjetë, objekte të përdorura nga Marsi, perëndia e luftës. Marsi zgjidhet si simbol i njeriut sepse mbart atribute karakteristike të gjinisë mashkullore, si forca fizike.

Simboli femëror: Simboli i Venusit

Simboli i Venusit përfaqëson një pasqyrë. Kjo për shkak se pasqyra është një objekt që pasqyron kotësinë e grave dhe, për rrjedhojë, të Venusit, perëndeshës së bukurisë dhe gjithashtu të dashurisë, për romakët.

Por ka simbole që përfaqësojnë të dyja gjinia mashkullore si dhe femërore. Kështu mbi të gjitha sjellin në simbolikë shprehjen e bashkimit. Ata konsiderojnë aspekte që shkojnë përtej vetëm atyre biologjike.

Marsi dhe Venusi

Kombinimi i simboleve të njeriut, që është Simboli i Marsit, me atë të gruas, që është Simboli i Venusit, përfaqësojnë heteroseksualitetin. Në këtë kuptim, ai përfaqëson tërheqjen e të kundërtave, bashkimin midis një burri dhe një gruaje.

Ylli i Davidit

Trekëndëshat e mbivendosur që formojnë ylli i Davidit gjashtë pika përfaqësojnë bashkimin e gjinive.

Trekëndëshi i pozicionuar lart përfaqëson organin mashkullor, si dhezjarri (një element tjetër që gjithashtu i referohet atij).

Trekëndëshi në rënie, nga ana tjetër, përfaqëson elementin e ujit dhe gruan.

Breshka

Për kinezët, lëvizja e kokës që del nga guaska e breshkës i ngjan një ereksioni. Megjithatë, për disa popuj perëndimorë, ky zvarranik ka një ngjashmëri me organin femëror.

Shiko gjithashtu: kryq kryq

Yin Yang

Ky simbol taoist përfaqëson bashkimin dhe energjinë e të kundërtave. Shembuj janë: pozitive dhe negative, qielli dhe toka, zjarri dhe uji, vetëdija dhe pavetëdija, mashkullore dhe femërore.

Mësoni më shumë në Yin Yang.

Cruz Ansata

Ky kryq, i njohur edhe si kryq egjiptian, përfaqëson bashkimin për faktin se ka një lak në skajin e sipërm, skajet e të cilit lidhen për të formuar një kordon.

Svastika

Para se të përdorej si një simbol nazist në Luftën e Dytë Botërore, svastika ishte përfaqësimi universal i Diellit.

Shiko gjithashtu: Tërfili

Një, krahët e të cilit drejtojnë në të djathtë, përfaqëson mashkulloren. Tjetri, krahët e të cilit drejtohen majtas, përfaqëson femrën.

Shih gjithashtu artikujt: Simbolet mashkullore dhe simbolet femërore.
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.