Simboli i Markës Tregtare ®

Simboli i Markës Tregtare ®
Jerry Owen

Tabela e përmbajtjes

Simboli i markës tregtare në Brazil (®) përfaqësohet nga një shkronjë e madhe "R" brenda një rrethi.

Në anglisht, ky simbol përfaqësohet me shkronja të mëdha "TM" (™), që qëndron për Tregti Mark .

Për këtë arsye, në mënyrë të ngjashme, në vendin tonë, simboli që korrespondon me shkronjat e mëdha "MR Përdoret gjithashtu " (MR), shkurt për "markë tregtare".

Këto simbole përdoren për të treguar pronësinë intelektuale . Simboli i markës tregtare mbron emrat dhe logot e kompanive sipas aktivitetit të tyre ekonomik, duke treguar se ato kanë ekskluzivitet mbi produktet dhe shërbimet e ofruara prej tyre.

Në Brazil, regjistrimet e markave tregtare paguhen dhe duhet të bëhen në INPI (Instituti Kombëtar i Pronësisë Industriale), i cili është organi që rregullon pronësinë industriale në Brazil.

Shiko gjithashtu: Horus

Ekziston edhe e drejta e autorit (©). Ky simbol i përfaqësuar me një shkronjë të madhe "C" brenda një rrethi do të thotë që disa tekste ose imazhe janë të mbrojtura nga e drejta e autorit, domethënë, riprodhimi i tyre duhet të autorizohet prej tij.

Shkronja "P" me shkronjë të madhe një rreth (℗ ), nga ana tjetër, mbron të drejtat e zërit.

"SM" (℠), shkurt për Service Mark , është një simbol që ndjek emrin e një kompanie ose një ofruesi shërbimi. Tregon se marka e përdorur prej tyrenuk është regjistruar dhe për këtë arsye mund të kopjohet nga kushdo.

Si të shtypni simbolin

Për të bërë simbolin e markës tregtare, me tastin Num lock aktiv, mbani Alt dhe shkruani 0174. Në këtë mënyrë , do të merrni kapitalin "R" brenda një rrethi ®.

Ndiqni të njëjtin hap për të marrë simbolin Tregti Mark , por këtë herë shkruani 0153. Kështu , do të merrni shkronja të mëdha "TM" në eksponent ™.

Shiko gjithashtu: simbol i fizioterapisëJerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.