Simboli i paragrafit

Simboli i paragrafit
Jerry Owen

Simboli i paragrafit (§) i ngjan dy shkronjave të ndërthurura "s", që rrjedh nga shprehja me origjinë latine signum sectionis , e cila do të thotë "shenja e seksionit".

Shiko gjithashtu: Simbolet e lumturisë

Me shkrim, paragrafi përdoret për të strukturuar informacionin që përmban një tekst. Ai mund të formohet nga një ose disa periudha fjalish sipas gjatësisë së tij.

Paragrafi nuk shënohet me një shenjë grafike, por me dhëmbëzimin që paraqet në kufi në krahasim me rreshtat e tjerë.

Nga greqishtja paragraphos , fjala paragraf do të thotë "të shkruash përkrah". Simboli përdoret zakonisht në fushën e ligjit.

Si të shtypni simbolin

Ka disa mënyra për të bërë simbolin e paragrafit. Më e thjeshta është të mbani Alt dhe të shkruani 21 me tastin Num Lock aktiv. Gjithashtu funksionon në të njëjtën mënyrë, por duke shtypur 0167.

Përdorimi ligjor

Në ligje, paragrafët shfaqen si shtesa të neneve.

Sipas ligjit Plotësues nr. 95, e datës 26 shkurt 1998, e cila parashikon teknikat e hartimit të ligjeve, në legjislacion simboli ndiqet nga një numër rendor - nga 1 deri në 9, sepse nga 10 e në vazhdim numri që e pason është kardinal.

Kështu, paragrafi 1 ose paragrafi 1 deri në paragrafin 9 duhet të lexohet. Nga dhjetë e tutje, nga ana tjetër, përdoret vetëm paragrafi 10 dhe kurrë paragrafi 10.

ParagrafiSingle

Nëse ligji përmban vetëm një paragraf, kjo tregohet me shprehjen “paragraf i vetëm”. Në këtë rast nuk duhet përdorur simboli, por shprehja e plotë.

Shiko gjithashtu: Tatuazhet e Mandalas: kuptimi dhe imazhetJerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.