Simboli i Radiologjisë

Simboli i Radiologjisë
Jerry Owen

Simboli i radiologjisë mjekësore, fusha e mjekësisë që merret me imazherinë diagnostike, është një përbërje e disa simboleve. Ndër këto simbole janë simbolet e Mjekësisë dhe radioaktivitetit.

I formuar nga një rreth i verdhë, brenda tij ka një ingranazh. Brenda këtij ingranazhi është simboli ndërkombëtar i radioaktivitetit, mbi të cilin është simboli i mjekësisë.

Simboli i mjekësisë, nga ana tjetër, përmban paraqitjen e një atomi.

Në sfondin e brendshëm të simboli, midis rrethit dhe ingranazhit, viti 1985 është viti në të cilin profesioni është rregulluar.

Shiko gjithashtu: Dasma prej lëkure ose gruri

Ky është simboli zyrtar i profesionistëve në teknikat radiologjike, sipas Rezolutës CONTER Nr. 6, datë 13 maj 2005 .

ingranazhi përfaqëson industrinë.

Shiko gjithashtu: Babagjyshi

Simboli i radioaktivitetit është trefjala. Përdoret ndërkombëtarisht për të treguar praninë e rrezatimit.

Simboli i mjekësisë është shkopi i Asklepit, simbol që ka origjinë mitologjike dhe përbëhet nga një staf me praninë e një gjarpri të mbështjellë, koka e të cilit është pozicionuar në anën e djathtë.

Asclepius është perëndia e shërimit në mitologjinë greke. Stafi përfaqëson autoritetin, ndërsa gjarpri përfaqëson rilindjen, në një analogji me aftësinë e tij për të hequr lëkurën.

Modeli atomik i Rutherford është forma më e zakonshme që përdoret në përfaqësimin eatomet. Ai përfaqëson energjinë dhe rrezatimin e aplikuar për njerëzit në radiologji.

Shih gjithashtu simbolet e mëposhtme profesionale: Simboli i Infermierisë dhe Simboli i Biomjekësisë.
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.