Tatuazhet fetare: Gjeni ide për të shprehur besimin tuaj

Tatuazhet fetare: Gjeni ide për të shprehur besimin tuaj
Jerry Owen

Feja është si një institucion shoqëror që mbështetet nga një sërë besimesh dhe praktikash që përshkojnë historinë, duke qenë e pranishme në të gjitha shoqëritë dhe kohërat njerëzore.

Është shumë e larmishme, ndryshon sipas çdo kulture dhe organizate shoqërore. Për shkak të kësaj, shumë njerëz zgjedhin të shënjojnë trupin e tyre me tatuazhe fetare, që në përgjithësi simbolizojnë hyjnoren , besimin , shpresën , jetën , dashuria , përveçse është një formë nderimi.

Tatuazh Yeshua

Ky emër në gjuhën hebraike do të thotë " shpëto " ose " shpëtim ", duke u lidhur me Jezu Krishtin. Në fakt, disa studiues thonë se Yeshua do të ishte emri origjinal i Jezu Krishtit.

Është një homazh i bukur dhe i ndryshëm për t'u bërë nga ndjekësit e fesë së krishterë.

Jezus Krishti tatuazh

Jezus Krishti është biri i Zotit dhe profeti i madh për të krishterët, ai simbolizon shpëtim , mëshirë , dashuri dhe jetën . Ai vdiq në kryq për të shpëtuar njerëzimin.

Për shkak të kësaj, Krishti është një nga figurat më të përdorura kur bën një tatuazh fetar. Vendet kryesore të trupit të zgjedhura për të bërë vizatimin janë krahu, parakrahu, shpina dhe gjoksi.

Tatuazh i Jezu Krishtit në krah

Tatuazh i Jezu Krishtit në Parakrah

Tatuazh i Jezu KrishtitTatuazh me hije

Tatuazh i Jezu Krishtit në kryq

Kryqi i krishterë simbolizon besimin dhe shenjtërinë , ai ishte vendi ku Krishti u sakrifikua për të shpëtuar njerëzimin.

Tatuazh i Zojës ose Virgjëreshës Mari

E emëruar sipas Marisë, Zojës ose Virgjëreshës Mari, ajo është nëna e Jezu Krishtit, e cila vëre në praktikë planin e Perëndisë, duke përfaqësuar pastërtinë , hirin , virtuozitetin , përulësinë , ndihmën dhe dashuri .

Besimi i shkruar me tatuazh

Zgjedhur nga burrat dhe gratë, fjala besim ka një rëndësi të madhe, ajo simbolizon besimin e plotë në diçka ose dikush, në hyjnore kryesisht.

Tatuazh fetar në krah

Krahu është vendi kryesor i zgjedhur për tatuazhet fetare. Imazhi i parë tregon Virgjëreshën Mari me një rruzare, e cila është pjesë e rruzares, e cila mori emrin e saj sepse lidhet me trëndafilin e bardhë, i cili simbolizon pastërtinë dhe pafajësinë të Zojës Zonjë.

Shiko gjithashtu: Shkallë

Imazhi i dytë ka të bëjë me fenë budiste, me Budën të bërë tatuazh, që simbolizon iluminizmin shpirtëror dhe ndriçimin . Ai është themeluesi i filozofisë budiste.

Tatuazhi i Zotit

Koncepti se çfarë është Zoti është i ndryshëm dhe ndryshon nga feja në fe. Në përgjithësi i referohet një qenieje supreme.

Në krishterim ai është qeniai cili krijoi të gjitha gjërat, të gjithëdijshmin , të gjithëfuqishmin dhe gjithëpranishëm . Në art ai shpesh portretizohet si një plak me mjekër.

Hinduizmi është një fe që fokusohet në kulte dhe perëndi të ndryshme. Në imazhin e dytë, tatuazhi është i një prej perëndive supreme të hinduizmit, Shiva. Ai përfaqëson mirë , rigjenerim , energji krijuese dhe yoga .

Tatuazhet katolike

Katolicizmi është një nga aspektet e krishterimit, duke pasur si simbole kryesore kryqin, rruzaren. , pelikani, zambaku, Zoja, ndër të tjera.

Mund të zgjidhni njërën prej tyre, cilado të thotë më shumë, për t'u bërë tatuazh.

Edhe nëse ju pëlqejnë kryqet, mund të shikoni përmbajtjen tonë Kuptimi i tatuazhit kryq dhe llojet e ndryshme të tij.

Tatuazhet fetare për burra

Shumica e burrave i duan tatuazhet e mëdha fetare, tatuazhet në krah, parakrah, shpatull, gjoks dhe shpinë.

Kryqet, Jezu Krishti, Virgjëresha Mari, rruzarja, engjëjt, janë simbolet më të zgjedhura.

Në foton e parë është pëllumbi, i cili është simboli universal i paqes , përveçse përfaqëson shpresën për të krishterët.

Në imazhin e dytë, vizatimi i bërë ishte i kryeengjëllit Michael, i cili udhëhoqi ushtrinë e Perëndisë kundër Luciferit, duke simbolizuar guxim , forcë dhe mbrojtje .

Shiko gjithashtu: Krap

Tatuazhet biblike

Një tjetër ide e shkëlqyer për tatuazhet fetare janë pasazhe nga Bibla. Ashtu si një libër i shenjtë, aty do të gjeni disa mësime.

Mund të kërkoni një pasazh që është i rëndësishëm për ju dhe ta bëni atë.

Në dy shembujt e imazheve, i pari i referohet librit të Psalmeve (23:4) dhe i dyti i referohet librit 1 të Gjonit, ku personi mori një pjesë të vargut 18 " Në dashuri nuk ka frikë përpara se dashuria e përsosur të dëbojë frikën; sepse frika përfshin ndëshkimin; dhe ata që kanë frikë nuk përsosen në dashuri.

Tatuazhet e shenjtorëve dhe shenjtorëve

Shenjtorët dhe shenjtorët janë figura të pranishme kryesisht në katolicizëm, të cilat simbolizojnë, në përgjithësi, mençuria , mirësia , fetaria , spiritualiteti dhe shkëputja nga bota materiale.

Katolikët zakonisht i përkushtohen një shenjtori ose shenjtori, duke u drejtuar atyre shumë lutje.

Në mesin e grave, tatuazhi më i zakonshëm është i Zoja e Aparecidës , shenjtja mbrojtëse e Brazilit. Ai simbolizon pastërtinë , të lirë nga të gjitha mëkatet, dashurinë dhe mëshirën .

Një tjetër shenjtor shumë i njohur në tatuazhe është Santa Rita de Cássia. Kurora me gjemba dhe kryqi përfaqësojnë përkushtimin që ajo kishte për Jezu Krishtin, trëndafilat simbolizojnë mirësinë dhe mrekullitë që dalin nga zemra e këtij shenjtori.

Tatuazhet fetareFemra

Femrat zgjedhin tatuazhe të vogla dhe më delikate fetare, të bëra kryesisht në krah, parakrah, kyç, shpinë dhe shpatull.

Dizajnet kryesore janë kryqe ose kryqe me lule, Virgjëresha Mari, Zoja e Aparecidës, fjala besim, rruzaret dhe engjëjt. Shfaqen edhe figura të tjera nga fetë si hinduizmi.

Një tatuazh i ndryshëm dhe delikat është i kerubinit , një krijesë qiellore që është e pranishme në hierarkinë e engjëjve.

Në imazhin e dytë është perëndia hindu Ganesha, e cila ka kokën e një elefanti dhe quhet "Zoti i Popullit", që simbolizon në përgjithësi, mençuria , intelekti , prosperiteti dhe lumturia .

A ishte përmbajtja interesante për ju? Kështu shpresojmë! Shihni më shumë:

  • Tatuazh Chaplet: shikoni kuptimin fetar dhe imazhet e bukura
  • Simbolet fetareJerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.