Jerry Owen

Shiko gjithashtu: Dora e Fatimes

Torii, i njohur gjithashtu si tori (me vetëm një i), është një simbol japonez i cili, më shumë se një zbukurim arkitektonik, përfaqëson hapjen drejt një hyjnore gjendjen.

Simbolizon kalimin nga e përditshmja në të shenjtën . Prandaj, është një portal që është gjithmonë në hyrje të tempujve të shenjtë të Shintoizmit, fesë tradicionale japoneze.

Kjo lloj porte mund të jetë vetëm në hyrje, një torii i izoluar, si dhe disa nga ato mund të vendosen në radhë duke formuar një lloj tuneli. Këto janë oferta nga besimtarët në shenjë mirënjohjeje për diçka të marrë.

Shiko gjithashtu: Tatuazh Phoenix: kuptimi dhe imazhet

Zakonisht të bëra prej druri dhe të lyer me ngjyrë të kuqe, por edhe të ngritura në materiale të tjera, si çeliku dhe guri, nuk kanë asnjë derë, por janë të lidhura me të. , meqenëse dera simbolizon kalimin midis dy botëve.

Struktura e toriit mund të paraqesë stile të ndryshme, më e zakonshme është e përbërë nga dy mbështetëse në drejtim vertikal që mbështesin dy të tjera në drejtim horizontal dhe janë në një distancë më të madhe. Përveç kësaj, ata ndahen në familje: Shinmei dhe Myōjin.

Në japonisht do të thotë "banesa e zogjve", në fund të fundit, është në këtë portal japonez që zogjtë akomodohen duke shërbyer si stekë.

Për popullin japonez, zogjtë ndihmojnë hyjnitë . Sipas legjendës, perëndesha diellore Amaterasu do t'i kishte dhënë fund periudhës së saj të kujtimit dhe vetmisë, ku nuk pa dritë, për nder të

Kështu, torii merr dritën dhe gjithashtu shpirtin hyjnor, përmes rrezeve të tij.

Megjithëse është një simbol tradicional japonez, torii mund të gjendet në vende të tjera të Azisë, si në Kinë, India dhe Tajlanda.

Lexo gjithashtu :

  • Simbolet japoneze
  • Simbolet fetareJerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.