Jerry Owen

Tabela e përmbajtjes

Qielli simbolizon, pothuajse universalisht, besimin në një botë hyjnore, qiellore, në një fuqi krijuese të universit. Qielli simbolizon besimin e njeriut në një botë me fuqi më të larta, dashamirëse apo keqdashëse. Pikërisht nga qielli vijnë manifestimet më të ndryshme të mistereve të botës dhe prej nga besohet se i ka dhënë origjinën çdo gjëje që ekziston. Qielli është burimi i frymëzimit për krijimin e mitologjive nga më të ndryshmet.

Shiko gjithashtu: Derri

Simbolologjitë e qiellit

Qielli simbolizon transcendencën, shenjtërinë, përjetësinë, fuqinë, të paarritshmen nga çdo qenie e gjallë në tokë. Qielli është i lartë, është mbi të gjitha gjërat në tokë, është i fuqishëm në kuptimin e tij fetar. Qielli është i pafund, është i paarritshëm, është i përjetshëm dhe ka një forcë krijuese.

Qielli shihet si rregullues i rendeve kozmike, aty banojnë krijuesit sovranë. Prandaj, qielli do të jetë një simbol i rendit të shenjtë të gjithçkaje në univers, duke urdhëruar lëvizjen e yjeve dhe duke sugjeruar ekzistencën e forcave superiore, superiore ndaj botës fizike dhe njerëzore. Kështu, qielli do të ishte fryma e botës.

Qielli shpesh përfaqësohet nga një kube, qemer, kube ose një kupë e përmbysur. Qielli, që përfaqëson në lidhje me tokën, është poli i sipërm i vezës botërore, që nënkupton një lidhje primare midis qiellit dhe tokës.

Pothuajse në mënyrë universale, qielli simbolizon një parim mashkullor, aktiv, ndërsa toka simbolizonnjë parim pasiv, femëror. Qeniet krijohen nga veprimi i qiellit në tokë, sikur qielli depërtoi në tokë dhe e pllenoi atë, si në një bashkim seksual.

Shiko gjithashtu: ylli i kaosit

Sipas traditës biblike judeo-kristiane, qielli është i lidhur. për hyjninë, është vendbanimi i Zotit, krijuesit, i cili është mbi krijesën e tij, në një pozicion të ngritur me vështrimin e tij të gjithëdijshëm.

Qielli është gjithashtu një simbol i ndërgjegjes, ai përfaqëson aspiratat njerëzore, plotësinë , vendi i përsosmërisë.

Shih edhe simbolologjinë e Resë.
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.