Jerry Owen

Bean është një emër i zakonshëm për një shumëllojshmëri të gjerë të farave të bimëve nga gjini të ndryshme të familjes Fabaceae. Kultivimi i tij është mjaft i vjetër. Ka referenca për të në Greqinë e lashtë dhe në Perandorinë Romake, ku fasulet përdoreshin për votim (fasulja e bardhë do të thoshte po, dhe një fasule e zezë nënkuptonte jo).

Në Japoni, fasulja simbolizon mbrojtjen dhe ekzorcizmin, duke larguar demonët dhe duke mbajtur larg të keqen. Para pranverës, natën e 3 shkurtit, japonezët shpërndanin fasule rreth shtëpisë (mamemaki) me qëllim që të dëbonin demonët dhe shpirtrat e këqij nga shtëpitë e tyre.

Shiko gjithashtu: Grail shenjtë

Në Indi, mbjellja e fasuleve duket se ka pasur një rol simpatie dashurie, për shkak të ngjashmërisë së fasules me një testikuj.

Shiko gjithashtu: Bilanci

7 mijë vjet më parë, fasulja ishte kultivuar tashmë nga fiset indigjene në Meksikë dhe Peru. U gjetën tenxhere me vizatime burrash që mbanin misër në njërën dorë dhe fasule në tjetrën. Ka raporte se për egjiptianët fasulja ishte simboli i jetës.
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.